MOME Transferlab

A MOME TransferLab (2012-2019) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem interdiszciplináris műhelye, amelyben társadalmi kohéziót erősítő projekteken dolgoznak együtt hallgatók és szakemberek.

Esélyegyenlőségi design

2014 óta a labor fő profilja a fogyatékossággal élő személyek társadalmi láthatóságát, önrendelkezését és integrációját elősegítő design tevékenységek művelése, promotálása, kezdeményezése, oktatása.  A labor – kutatási, alkotói és oktatási platformként – a magyarországi esélyegyenlőségi design jelentős csomópontja és think tankje, folyamatos kapcsolatot ápol a kapcsolódó szociális és rehabilitációs intézményekkel, oktatási intézményekkel, érdekvédelmi szervezetekkel, kreatív ipari partnerekkel és független szakemberekkel.

Bevezető

Mit jelent fogyatékossággal élni? Mit jelent az egyén számára, és mit jelent a közösség, a társadalom számára? Hogyan válhat egy társadalom az empátiát és a szolidaritást gyakorolni képes közösséggé?
Hol a helye és miben áll a felelőssége ebben a folyamatban a designernek és a művésznek?

A projekt előadások, filmvetítések, tervezői workshopok, kiállítások, egyetemi kurzusok keretében keresi a válaszokat a fenti kérdésekre – az érintettekkel és képviseleti szervezeteikkel szorosan együttműködve.

Bevezető
A labor számos további kiállítás, esemény és kurzus létrejöttében vett részt szervezőként vagy közreműködőként.

Partnereink

A labor – kutatási, alkotói és oktatási platformként – a magyarországi esélyegyenlőségi design jelentős csomópontja és think tankje, folyamatos kapcsolatot ápol a kapcsolódó szociális és rehabilitációs intézményekkel, oktatási intézményekkel, érdekvédelmi szervezetekkel, kreatív ipari partnerekkel és független szakemberekkel.